Z by HP voor
Creative Artists & Editors

Zorg ervoor dat jouw verhaal altijd optimaal uit de verf komt. Creëer schitterde VFX en 3D animaties, schep een virtuele omgeving of werk met AI-gedreven concepten. Laat niets jouw creativiteit in de weg staan. Vertrouw op de krachtige Z by HP Workstations.

met

Professionele Prestaties

Creëer, bewerk en render in real time met de krachtige Z by HP Workstations. Ontworpen én gecertificeerd voor veeleisende software en workflows.

Bij uitstek geschikt voor AI uitdagingen

Verwerk en verfijn moeiteloos al je AI-verrijkte projecten. De razendsnelle Z by HP Workstations zijn gemaakt voor creatieve uitdagingen.

Toekomst-bestendig ontwerp

Met een Z by HP Workstation ben je goed voorbereid op data-gedreven trends en nieuwe technologie. Een kwestie van eenvoudig upgraden en je kunt weer verder met het volgende project.

Bewezen betrouwbaar-heid

Z by HP staat voor betrouwbare productiviteit. Deze workstations zijn uitgebreid getest en beschikken over certificaten voor alle belangrijke software en applicaties. Reken dus maar op topprestaties – dag in, dag uit.

Krachtige Computers voor
Veeleisende Ontwerp- en
Productieflows

Computer- oplossingen
voor uw team

Videobewerking en motion graphics

Visual effects, compositing en finishing

3D-modellering, animatie en rendering

Razendsnel ontwerpen, bewerken en renderen met de krachtige Z by HP Workstations

Genereer schitterende effecten, animeer in 3D en verrijk je concepten met AI. Dankzij de nieuwste, high-frequency processing-technologie beschik je over geavanceerd prestatievermogen en realtime interactie.

Videobewerking en motion graphics

3D-modellering, animatie en rendering

Visual effects, compositing en finishing

CPU

8-16 cores / 4+ GHz

Het verdient aanbeveling te kiezen voor een hogere kloksnelheid en een gemiddeld aantal cores.

GPU

Entry graphics

Voor toepassing van color grading of het werken met effecten is het raadzaam voor GPU’s met een hogere snelheid te kiezen. In geval van Codec op basis van GPU (zoals NVENC in iedere NVIDIA-GPU en QuickSync in een aantal Intel-CPU’s), dat voor sommige mediaformaten voordelig is, volstaan GPU’s met een lage snelheid.

Geheugen

32-128 GB RAM

Voor het bewerken van video 32-64 GB, en voor het werken met motion graphics 64-128 GB.

Opslagcapaciteit

Afhankelijk van grootte van projecten

Projecten waarbij bijvoorbeeld opnames met meerdere camera’s worden gemaakt en met een proxy-workflow wordt gewerkt, stellen hoge eisen aan de opslagcapaciteit. Ook als er offline omvangrijke bestanden moeten worden bewerkt, valt een grote opslagcapaciteit vaak te verkiezen boven snelheid.

CPU

6-8 cores / 3,5+ GHz

Bij 3D-modelleringssoftware is meestal sprake van één thread. Dan geeft dus niet het aantal cores maar de kloksnelheid de doorslag, en is een processor met een hoge frequentie (minimaal 3,5 GHz) met 6 of 8 cores de beste keuze. Maar voor het werken met rendering software, die in veel gevallen meerdere threads heeft, is een hoger aantal cores nodig. Als zowel 3D-modellering als rendering op hetzelfde workstation is gewenst, is het verstandig te gaan voor een hoge kloksnelheid én een CPU met meer cores.

GPU

NVIDIA RTX™ A5000-klasse of hoger

Het aantal GPU’s is mede afhankelijk van de renderer: is het een GPU-only renderer, of is er sprake van GPU-versnelde functies? Vrijwel altijd volstaat het gebruik van twee GPU’s, maar soms zijn meerdere GPU’s nodig voor betere prestaties.

Geheugen

32-64 GB RAM

3-6 GB per core is over het algemeen een goed uitgangspunt.

Opslagcapaciteit

Minimaal 1 TB

De omvang en complexiteit (bijvoorbeeld de hoeveelheid textuurinformatie) van de projecten zijn bepalend voor de benodigde opslagcapaciteit. Minimaal 1 TB is aanbevolen.

CPU

12-18 cores / 3 GHz

Meer cores zorgen voor betere prestaties, omdat VFX-software in veel gevallen meerdere threads heeft. Het is daarom verstandig voor een CPU met minimaal 12-18 cores te kiezen en, uitgaande van de generatie CPU’s die nu in gebruik is, een basisfrequentie van 3 GHz.

GPU

NVIDIA RTX™ A5000-klasse of hoger

Het gebruik van twee GPU’s volstaat voor sommige software, terwijl er voor andere applicaties meer GPU’s nodig zijn om tot optimale prestaties te komen.

Geheugen

64-96 GB RAM

Hoewel minimaal 64 GB voldoende is, wordt 96 GB of hoger toch aanbevolen.

Opslagcapaciteit

Minimaal 1 TB

De omvang en complexiteit van de projecten zijn bepalend voor de benodigde opslagcapaciteit. Minimaal 1 TB wordt aanbevolen. Omdat er met ongecomprimeerde media wordt gewerkt, is het in geval van VFX-workflows nodig te beschikken over opslagsystemen met een hogere snelheid.

Productaanbevelingen Voor
Creative Artists en Editors

Product- aanbevelingen voor
creative artists en editors

ZBook Fury

Creëer, bewerk en render razendsnel – allemaal op een laptop!

ZBook Studio

Geef je creativiteit alle ruimte, op het perfecte formaat.

Z4

Ons bestverkochte workstation geeft kracht aan creativiteit.

Ongekende ontwerpmogelijkheden dankzij Intel® Core™ i9 en
Intel® Xeon® processors.

Ongekende ontwerp mogelijkheden dankzij Intel Core™ i9 en Intel® Xeon® processors.